Ciprodex Sverige

Örondroppar Ciprodex innehåller ciprofloxacin och dexamethasone. Ciprofloxacin är ett antibiotikum som behandlar infektioner som bakterier orsakar. Dexamethasone är en steroid. Den minskar påverkan av kemikalier i kroppen som orsakar inflammation. Ciprodex används för att behandla infektioner i örat och infektioner i öronkanalen.

Dosage
  • 0.3% 5ml
Förpackning Per Pill Pris Savings Beställ
1 dropper kr 890.93 kr 890.93
2 droppers kr 748.45 kr 1496.89 kr 284.98
3 droppers kr 641.56 kr 1924.68 kr 748.12
4 droppers kr 525.74 kr 2102.95 kr 1460.78
5 droppers kr 456.25 kr 2281.23 kr 2173.44

Vad är Ciprodex och vad används det för?

Ciprodex är en öronlösning som används för att behandla infektioner i örat och minska inflammation. Lösningen innehåller två aktiva ingredienser, ciprofloxacin och dexametason. Ciprofloxacin är en antibiotika som bekämpar bakterier och dexametason är en steroid som minskar inflammation.

Hur använder man Ciprodex?

Ciprodex ska användas enligt läkarens anvisningar. Vanligtvis droppas lösningen i det infekterade örat två gånger om dagen i sju dagar. Innan användning ska flaskan skakas väl och lösningen värmas upp till kroppstemperatur.

Vilka är de vanligaste biverkningarna av Ciprodex?

De vanligaste biverkningarna av Ciprodex är klåda, smärta, irritation och torrhet i örat. Andra mindre vanliga biverkningar inkluderar yrsel, huvudvärk och illamående.

Vilka är de allvarliga biverkningarna av Ciprodex?

Allvarliga biverkningar av Ciprodex är ovanliga, men kan inkludera allergiska reaktioner, hörselnedsättning och yrsel. Om du upplever några allvarliga biverkningar ska du kontakta din läkare omedelbart.

Kan Ciprodex användas under graviditet eller amning?

Ciprodex ska endast användas under graviditet eller amning om det är absolut nödvändigt och endast under övervakning av en läkare.

Kan Ciprodex orsaka interaktioner med andra läkemedel?

Ja, Ciprodex kan interagera med vissa läkemedel, inklusive blodförtunnande medel och andra antibiotika. Innan du använder Ciprodex, var noga med att informera din läkare om alla läkemedel du tar.

Kan Ciprodex orsaka hörselnedsättning?

Ja, hörselnedsättning är en ovanlig men allvarlig biverkning av Ciprodex. Om du upplever hörselnedsättning eller någon annan allvarlig biverkning, kontakta din läkare omedelbart.

Kan Ciprodex orsaka resistens mot antibiotika?

Ja, överanvändning av antibiotika kan orsaka resistens mot antibiotika. Använd Ciprodex endast enligt läkarens anvisningar och undvik att använda det i onödan.

Kan Ciprodex användas för att behandla andra infektioner än öroninfektioner?

Nej, Ciprodex är specifikt utformad för att behandla infektioner i örat och bör inte användas för att behandla andra typer av infektioner.

Genom att stanna på vår webbplats godkänner du automatiskt lagring och behandling av dina personuppgifter, i enlighet med vår sekretesspolicy.