Melatonin Sverige

Melatonin är ett naturligt hormon som produceras av tallkottkörteln i hjärnan. Det används som en sömnreglerande medicin för att behandla sömnstörningar och jetlag. Melatonin fungerar genom att reglera kroppens dygnsrytm och hjälpa till att förbättra sömnen. Det är vanligtvis tillgängligt som en tablett eller kapsel.

Dosage
  • 3mg
Förpackning Per Pill Pris Savings Beställ
10 tablets kr 28.78 kr 287.75
20 tablets kr 23.39 kr 467.83 kr 107.68
30 tablets kr 17.99 kr 539.80 kr 323.46
60 tablets kr 15.00 kr 899.95 kr 826.57
90 tablets kr 12.00 kr 1079.92 kr 1509.86
120 tablets kr 11.10 kr 1332.07 kr 2120.97
180 tablets kr 9.80 kr 1764.19 kr 3415.38

Vad är Melatonin och hur fungerar det?

Melatonin är ett naturligt hormon som produceras av tallkottkörteln i hjärnan. Det är ansvarigt för att reglera kroppens dygnsrytm och sömn-vakna cykeln. Melatonin fungerar genom att signalera till kroppen att det är dags att sova och hjälper till att förbättra sömnen.

Vad används Melatonin för?

Melatonin används som en sömnreglerande medicin för att behandla sömnstörningar och jetlag. Det kan också användas för att behandla sömnproblem hos personer med neurologiska sjukdomar som Alzheimers och Parkinsons.

Hur tas Melatonin?

Melatonin är vanligtvis tillgängligt som en tablett eller kapsel. Det tas vanligtvis 30 minuter innan sänggåendet och bör tas på samma tid varje dag. Doseringen och längden på behandlingen beror på individuella behov och bör diskuteras med en läkare.

Vilka är de vanligaste biverkningarna av Melatonin?

De vanligaste biverkningarna av Melatonin inkluderar huvudvärk, yrsel, illamående och muntorrhet. Andra mindre vanliga biverkningar kan inkludera sömnighet under dagen, mardrömmar och förvirring.

Kan Melatonin orsaka beroende?

Melatonin anses inte vara beroendeframkallande, men det kan orsaka fysisk och psykologisk beroende om det tas under en längre tid eller i höga doser. Det är viktigt att följa läkarens doseringsanvisningar och inte ta Melatonin längre än rekommenderat.

Kan Melatonin tas under graviditet eller amning?

Det finns inte tillräckligt med forskning för att fastställa säkerheten av att ta Melatonin under graviditet eller amning. Kvinnor som är gravida eller ammar bör rådfråga en läkare innan de tar Melatonin.

Kan Melatonin interagera med andra mediciner?

Melatonin kan interagera med vissa mediciner, inklusive blodförtunnande medel, antidepressiva medel och p-piller. Det är viktigt att informera läkaren om alla mediciner som tas innan man börjar ta Melatonin.

Kan Melatonin tas av barn och ungdomar?

Melatonin kan användas för att behandla sömnproblem hos barn och ungdomar, men det bör endast tas under övervakning av en läkare. Doseringen och längden på behandlingen beror på individuella behov och bör diskuteras med en läkare.

Var kan jag köpa Melatonin?

Melatonin kan köpas på apoteket utan recept i Sverige. Det är också tillgängligt online och på hälsokostbutiker. Det är viktigt att köpa från pålitliga källor och följa läkarens doseringsanvisningar.

Genom att stanna på vår webbplats godkänner du automatiskt lagring och behandling av dina personuppgifter, i enlighet med vår sekretesspolicy.