Avodart Sverige

Avodart är ett läkemedel som innehåller den aktiva substansen dutasterid. Det används för att behandla godartad prostataförstoring genom att minska storleken på prostatakörteln och förbättra urinflödet. Det kan också användas för att behandla håravfall hos män.

Dosage
  • 0.5mg
Förpackning Per Pill Pris Savings Beställ
30 tablets kr 28.78 kr 863.33
60 tablets kr 25.91 kr 1554.55 kr 172.11
90 tablets kr 23.04 kr 2073.24 kr 516.76
120 tablets kr 20.88 kr 2505.22 kr 948.11
180 tablets kr 19.20 kr 3455.79 kr 1724.21
360 tablets kr 17.28 kr 6220.99 kr 4139.01

Vad är Avodart och vad används det för?

Avodart är ett läkemedel som innehåller den aktiva substansen dutasterid. Det används för att behandla godartad prostataförstoring genom att minska storleken på prostatakörteln och förbättra urinflödet. Det kan också användas för att behandla håravfall hos män.

Hur ska jag ta Avodart?

Avodart ska tas en gång om dagen, med eller utan mat. Kapslarna ska sväljas hela och inte tuggas eller krossas. Det är viktigt att du tar läkemedlet regelbundet för att få bästa effekt.

Vilka är de vanligaste biverkningarna av Avodart?

De vanligaste biverkningarna av Avodart är minskad sexlust, impotens, bröstförstoring och ömhet, och minskad mängd sperma. Det är viktigt att du talar med din läkare om du upplever några biverkningar.

Kan kvinnor ta Avodart?

Avodart är inte godkänt för användning hos kvinnor. Det kan orsaka fosterskador och bör inte användas av kvinnor som är eller kan bli gravida.

Kan jag dricka alkohol medan jag tar Avodart?

Det finns inga kända interaktioner mellan Avodart och alkohol. Men det är alltid bäst att tala med din läkare om du är osäker på om det är säkert att dricka alkohol med ditt läkemedel.

Kan jag ta andra läkemedel samtidigt som jag tar Avodart?

Det är viktigt att du talar med din läkare om alla läkemedel du tar, inklusive receptbelagda läkemedel, receptfria läkemedel och naturläkemedel. Vissa läkemedel kan interagera med Avodart och påverka dess effektivitet eller öka risken för biverkningar.

Kan jag sluta ta Avodart när jag känner mig bättre?

Nej, du bör inte sluta ta Avodart utan att först tala med din läkare. Om du slutar ta läkemedlet kan din prostataförstoring återkomma och symtomen kan förvärras.

Hur länge tar det innan Avodart börjar verka?

Det kan ta upp till sex månader innan du märker en förbättring av dina symtom. Det är viktigt att du tar läkemedlet regelbundet för att få bästa effekt.

Kan jag köpa Avodart utan recept?

Nej, Avodart är receptbelagt och kan endast köpas på apotek med recept från en läkare.

Vilka försiktighetsåtgärder ska jag ta när jag tar Avodart?

Du bör undvika att donera blod medan du tar Avodart, eftersom läkemedlet kan vara skadligt för en gravid kvinna eller ett ofött barn. Du bör också tala med din läkare om du har någon lever- eller njursjukdom, eftersom detta kan påverka hur läkemedlet fungerar i din kropp.

Genom att stanna på vår webbplats godkänner du automatiskt lagring och behandling av dina personuppgifter, i enlighet med vår sekretesspolicy.