Acticin Sverige

Acticin är ett läkemedel som används för att behandla skabb. Det innehåller permethrin, en kemikalie som dödar skabbkvalster och deras ägg. Det appliceras vanligtvis som en kräm på huden och bör tvättas av efter en viss tid. Acticin är receptbelagt och ska endast användas enligt läkares rekommendationer.

Dosage
  • 30g
Förpackning Per Pill Pris Savings Beställ
1 tube kr 971.92 kr 971.92
2 tubes kr 630.00 kr 1260.00 kr 683.84
3 tubes kr 444.02 kr 1332.07 kr 1583.68
4 tubes kr 360.02 kr 1440.08 kr 2447.60
5 tubes kr 302.41 kr 1512.04 kr 3347.55
6 tubes kr 270.03 kr 1620.15 kr 4211.36

Vad är Acticin och vad används det till?

Acticin är ett läkemedel som används för att behandla skabb. Det innehåller permethrin, en kemikalie som dödar skabbkvalster och deras ägg. Det appliceras vanligtvis som en kräm på huden och bör tvättas av efter en viss tid.

Hur använder jag Acticin?

Acticin appliceras på huden som en kräm. Innan du applicerar krämen bör du tvätta och torka huden noggrant. Applicera sedan krämen över hela kroppen, inklusive huvudet och ansiktet om det är nödvändigt. Låt krämen sitta på huden i minst åtta timmar och tvätta sedan av den. Upprepa behandlingen efter en vecka om det behövs.

Vilka är de vanligaste biverkningarna av Acticin?

De vanligaste biverkningarna av Acticin är klåda, brännande känsla och rodnad på applikationsstället. Andra biverkningar kan inkludera utslag, svullnad och stickningar. Om du upplever några allvarliga biverkningar, såsom andningssvårigheter eller svullnad i ansiktet, ska du omedelbart kontakta din läkare.

Kan jag använda Acticin om jag är gravid eller ammar?

Det finns begränsad information om användning av Acticin under graviditet eller amning. Du bör rådgöra med din läkare innan du använder Acticin om du är gravid eller ammar.

Vilka läkemedel ska jag undvika när jag använder Acticin?

Det finns inga kända interaktioner mellan Acticin och andra läkemedel. Du bör dock alltid informera din läkare om alla läkemedel du tar, inklusive receptbelagda läkemedel, receptfria läkemedel och naturläkemedel.

Kan jag använda Acticin om jag har känslig hud?

Acticin kan orsaka irritation och klåda på applikationsstället, särskilt om du har känslig hud. Om du upplever obehagliga biverkningar bör du kontakta din läkare.

Kan jag använda Acticin på barn?

Ja, Acticin kan användas på barn över två månaders ålder. Du bör dock alltid rådgöra med din läkare innan du använder något läkemedel på ditt barn.

Hur länge tar det för Acticin att fungera?

Acticin börjar vanligtvis fungera inom några timmar efter appliceringen. Det kan dock ta upp till två veckor för alla skabbkvalster att dö. Du bör upprepa behandlingen en vecka efter första behandlingen för att säkerställa att alla kvalster har dött.

Var kan jag köpa Acticin?

Acticin är receptbelagt och kan köpas på apotek med recept från din läkare.

Genom att stanna på vår webbplats godkänner du automatiskt lagring och behandling av dina personuppgifter, i enlighet med vår sekretesspolicy.